В Измайл ще отбележат националния ни празник
В Измайл ще отбележат националния ни празник / netinfo
За шеста поредна година по инициатива на зам.областния управител Михаил Стоев и Иван Степанович - председател на Културно-просветно дружество “Света София” - в украинския град Измаил ще се проведат тържества по случай 3 март – Национален празник на Република България.

За участие в тържествата, които започват на 2 март, са поканени областният управител на Добрич Динчер Хаджиев и народни представители.

На 3 март пред паметника на Христо Ботев в Измаил ще се проведе митинг-поклонение.

По време на визитата в  украинското село Бановка, населено с бесарабски българи, на родната къща на ген.Иван Колев ще бъде поставена паметна плоча с надпис : “Тук е роден ген.Иван Колев, предводител на българската кавалерия “. Паметната плоча е дарение от зам.областния управител Михаил Стоев.

“Нараства интересът към създаването на партньорски връзки между градове от Турция, през България до Украйна. Интерес проявява основно бизнесът, но културният обмен е също на добро ниво.Обсъжда се изграждането на ферибот между Орловка – Измаилски район и Тулча – Румъния, за който има предварително споразумение още повече, че е създаден еврорегион “Долен Дунав” – каза Михаил Стоев.