Увеличават охраната на Гробищния парк
Увеличават охраната на Гробищния парк / Дарик Добрич

С двама души ще бъде увеличена охраната на Гробищния парк, съобщи директорът на Обреден дом - Добрич Светлин Георгиев. Досега охранителите в парка са били 6, от началото на 2011 ще станат 8. Целта е максимално да се ограничат кражбите и вандалските прояви. Гробищният парк се охранява денонощно от 2007-ма година насам, отбеляза Георгиев. За повишаване на сигурността през идната година там се планира и въвеждане на пропускателен режим.

Освен това от януари за почистването на парка ще се грижат шест човека. Те ще работят по Програмата от социални помощи към осигуряване на заетост, ще бъдат наети за 9 месеца, на 6-часов работен ден.

Предстои и поставяне на табелки за обозначаване на отделните алеи и парцели, посочи още Георгиев. По думите му такива табели са поставяни не веднъж, но за съжаление те впоследствие се крадат или унищожават.

Съгласно изискванията на Закона за общинската собственост от януари 2011 година Обредният дом в Добрич ще работи като общинско предприятие. По тази причина цените на предлаганите там услуги трябва да бъдат одобрени от Общинския съвет. На вчерашното си заседание обаче съветниците от Добрич отхвърлиха предложените тарифи с мотива, че някои от тях са завишени. 
От години извършваме услугите си на тези цени, които са правени на база на разходите ни, коментира по пози повод Георгиев. Общинският съвет обаче е в правото си да реши дали да ги запази или да ги намали, допълни той.