Ученици от ФСГ отбелязаха Деня за солидарност между поколенията
Ученици от ФСГ отбелязаха Деня за солидарност между поколенията / netinfo

Ученици от Европейски клуб EUREKA към Финансово-стопанска гимназия  „Васил Левски” отбелязаха Европейския ден на солидарност между поколенията. В читалнята на народно читалище „Йордан Йовков”  те се срещнаха с граждани от различни поколения и разговаряха с тях за общочовешките ценности, за проблемите на образованието и възпитанието през последните седем десетилетия, информираха от гимназията.

Така учениците откликнаха и на инициативата на Европейскта комисия generations@school, която се провежда по повод годината  на активното остаряване и солидарността между поколенията.

Срещата  бе открита от Цветелина Влайкова от Европа Директно, Добрич, която представи презентация за Европейската година на диалог между поколенията за изграждане на по-добро бъдеще за възрастни и млади.

Присъстваха експерти от Областен информационен център и от ВУМК. Представител на най-възрастното поколение бе известният общественик Йордан Греков. Присъстващите разговаряха за ценностната система на младите, за промените, които са настъпили с нея през годините, за липсата на духовност в наше време, за медийното развитие, което днес оставя най-траен отпечатък върху младите, за мостовете към бъдещето.

Срещата на поколенията се проведе със действието на читалище "Йордан Йовков" в рамките на проект „Успех” на МОНМ.