Създават електронна база данни на младежките НПО
Създават електронна база данни на младежките НПО / netinfo
Добрич е част от проект на Фондация „Модерно образование и наука”. Над 100 младежки структури на гражданското общество и неправителствени организации, които работят по проблемите на младите хора в Североизточния регион на планиране ще бъдат интервюирани за установяване на капацитета им, на техните нуждите от обучение, на опита им в работата с местните власти и прилагането на Европейската харта за участието на младите хора в живота на общините и регионите. В резултат на това бъде създадена актуална електронна база данни за действащите младежки неправителствени организации (НПО) на територията на областите Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Силистра, Разград.

Предвижда се с установените действащи организации да се проведе конференция за създаване на партньорска мрежа „Добруджански младежки алианс”.

В рамките на проекта ще се организира младежка академия за модулно и дистанционно обучение на тема „Управленски умения”.

Дейностите са финансиран по Оперативна програма „ Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

Младежките НПО могат да заявят интереса си към обученията в местния офис на фондацията, който се намира в Международен колеж – Добрич.