/ netinfo
По традиция всяка година СУ”Никола Вапцаров” в село Карапелит през декември отдава почит на своя патрон - поета Никола Вапцаров. Това ще се случи и тази година, съобщават от учебната заведение.

Честването на 109-годишнината от рождението на Вапцаров ще бъде отбелязана с много инициативи, които ще изпълнят цялата седмица от 3 до 7 декември. Сред проявите са конкурс за портрет на Вапцаров и илюстрации по негови творби; конкурс ”Най-добър четец на стихове от Вапцаров” в часовете по литература с учениците от прогимназиален етап; прожекция на игрален филм в часовете за занимания по интереси и слушане на творби от поета по училищната радиоуредба.

В деня на патронния празник - 7-и декември, гостите на тържеството ще видят поетичен рецитал с участието на ученици от четвърти, осми и девети клас, рецитал в изпълнение на ученици от шести клас”Десет цитата от Никола Вапцаров, актуални и днес”, два документални филма за Вапцаров, песни, танци, драматизация и сценка, изпълнени от ученици от първи, втори и четвърти клас и други. 

Празникът ще завърши с награждаване на най-добре представилите се ученици през седмицата, посветена на патрона на училището.