На Кръстовден Силистра отбелязва своя празник
На Кръстовден Силистра отбелязва своя празник / silistra.bg
14 септември – Кръстовден е Празникът на Силистра. С участието на областния управител на Ивелин Статев сутринта се провежда празнична служба в православен катедрален храм "Св. равноапостоли Петър и Павел" в града.
Общината организира програма "Дни на Силистра", която има събития от 1 до 30 септември. В празничния ден от 10,30 ч. в зала "Версай" е тържественото заседание на Общински съвет, на което ще бъде обявен новият почетен гражданин на Силистра - Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий. В заседанието ще участват и гости от градове побратими от Русия, Румъния и Япония.
От 18,30 ч. вечерта е празничният концерт на пл. "Свобода" с участието на поп певицата Поли Генова, оркестър "Канарите" и местни изпълнители.

Областният управител на Силистра Ивелин Статев отправи поздрав за всички жители на града по повод 14 септември: "Вече над четвърт век на Кръстовден най-големият град в Крайдунавска Добруджа има своя празник – ден, в който се провеждат тържества и събития в името на добруването на гражданите на едно от най-древните населени места по поречието на вечната река Дунав. Пожелавам на всички участници в тях да съпреживеят заедно приятните емоции от общуването с духовността и традициите на нашия народ."