Щангистът Данчо Атанасов получи кристална сфера с герба на Добрич
Щангистът Данчо Атанасов получи кристална сфера с герба на Добрич / Дарик Добрич

14-годишният щангист Йордан Атанасов бе награден от кмета Детелина Николова с кристална сфера с герба на Добрич. Спортистът получи отличието заради спечелената европейска титла в категория до 45 кг. на първенството на стария континент за кадети, което се проведе в Литва. На срещата в общината присъстваха треньорът на състезателя Жанета Георгиева, родителите му и президентът на Спортен клуб по вдигане на тежести „Добрич” Веселин Божков. По време на европейския шампионат Йордан разгроми конкуренцията с резултати 75 кг. в изхвърлянето и 90 кг. в изтласкването.

"В края на годината клубът ще задели премия от 1000 лева за Данчо. Надяваме се да откликнат и спонсори и сумата да стане по-голяма", призова Веселин Божков. От началото на 2014 година щангистът ще получава и месечна стипендия от Министерството на спорта. През следващата година той отново ще се готви за участие в европейското първенство. Данчо сподели, че неговият кумир е олимпийският шампион Милен Добрев и че мечтае един ден да спечели право на участие в Олимпийски игри.

Йордан ще бъде деветокласник в ОУ”Йордан Йовков”. Той добави, че успехът му в училище е добър.

„Сигурен бях, че ще Данчо стане европейски шампион. Той е много упорит, в рамките на 2 месеца напредна с 20 кг. в двубоя – нещо, което другите деца правят за една година”, заяви Веселин Божков.

Родителите Росица и Георги Атанасови споделиха, че много се радват на успеха на техния син и че го подкрепят.

Щангистът Данчо Атанасов получи кристална сфера с герба на Добрич
netinfo