Самуил Стоянов участва в изложба на съвременно изкуство във Варна
Самуил Стоянов участва в изложба на съвременно изкуство във Варна / Дарик Варна

49 български художници, работещи в страната и в чужбина, ще покажат своите инсталации, скулптури, фотографии и картини на площ от около 2000 кв.м. от територията на Порт Варна. От днес там се открива изложбата „Награди за съвременно българско изкуство на МТел".

За един месец Склад № 7 на варненското пристанище ще стане дом на най-мащабната визуална акция в България тази година. Изложбата се провежда за четвърти пореден път и представя работата на селектираните автори през 2008 г. Съорганизатор е столичната галерия „Витоша", а куратор на проекта - мениджърът на галерията Ирина Баткова.

Тази година се забелязва сериозно участие на автори, които не се виждат често на българската арт сцена - Хубен Черкелов, Силвия Валентино и Даниел Божков от САЩ, Зеятин Нуриев от Турция, Рада Букова, Бистра Льошевалие, Нина Ковачева, Валентин Стефанов от Франция, Теди Лихо от Белгия, Иво Димчев от Холандия, Милен Кръстев от Германия.

В тазгодишната експозиция в Порт Варна е избран да участва и добричкият творец Самуил Стоянов, който наскоро бе отличен с наградата БАЗА за съвременно изкуство.

По информация на Дарик Варна