Рушен Риза: ДПС ще излезе още по-единно на тези избори
Рушен Риза: ДПС ще излезе още по-единно на тези избори / Дарик Добрич
Рушен Риза: ДПС ще излезе още по-единно на тези избори
63713
Рушен Риза: ДПС ще излезе още по-единно на тези избори
  • Рушен Риза: ДПС ще излезе още по-единно на тези избори

България е пред катастрофа. За четири години безработицата скочи от 5 на 15%, а в селските региони на места тя достига и до 50-60%. Следващото правителство трябва да направи специална програма за селските региони, нужно е да се промени начинът на субсидиране в селското стопанство, да се плаща не само на площ, но да се наблегне и на субсидирането на животновъдството, растениевъдството, на овощарството, на еко и биопроизводството – там, където има потенциал за развитие и от гледна точка на ползване на човешка ръка, и донадената стойност е по-голяма. Това заяви в ефира на Дарик водачът на кандидат-депутатската листа на ДПС в Добрички избирателен район Рушен Риза. Той определи като най-голям проблем за Добричка област растящата безработица. „Другият голям проблем е липсата на надежда. Хората са отчаяни от отношението на държавата към тях. Вследствие на тази безработица и отчаяност много млади хора  са вече в чужбина. За съжаление населението в селата остарява, остават само възрастни хора и големите арендатори – това е реалността в момента в Добруджа и в България” – коментира Рушен Риза.

На въпрос съзира ли опасност част от гласовете на ДПС да се прелеят в новата партия на Касим Дал и Корман Исмаилов НПСД, Риза отговори, че според него
тази партия е маша на Герб. „Виждам едно търсене, едно объркване в Касим Дал и Корман Исмаилов, което се опитват да прехвърлят и на избирателите. Назад във времето винаги е имало опити за разцепление на ДПС –  то тръгна с Мехмед Ходжа и партията ПДП, Гюнер Тахир с НДПС, Осман Октай, Недим Генджев. Сега на дневен ред е Касим Дал. Тези опити за разцепление никога не са успявали. И сега няма да успеят. ДПС ще излезе още по-единно на тези избори” – категоричен бе зам.-председателят на движението. Той прогнозира, че партията на Касим Дал няма да прехвърли границата от 20 000 гласа за цялата страна.

„Всички политически партии в България трябва да са наясно, че за да си оправим имиджа пред нашите западни партньори, трябва да загърбим партийните си претенции и да направим експертно, национално отговорно правителство, което да постигне консенсус по приоритетите за развитие на страната” – заяви още Рушен Риза. „Това правителство според мен би имало успех и не е необходимо преди изборите да се внушава, че не може да има такова национално съгласие. Когато демокрацията е в опасност, разумните политически партии трябва да поемат своята отговорност и да направят нещо градивно за развитието на България” – категоричен бе зам.-председателят на ДПС.

Цялото интервю с него можете да чуете в звуковия файл. С Рушен Риза разговаря Таня Топалова.