Решетки за трима, отвлекли и ограбили таксиметров шофьор
Решетки за трима, отвлекли и ограбили таксиметров шофьор / Дарик Добрич

Добричкият окръжен съд задържа под стража тримата добричлии, които в нощта срещу 28 юни отвлякоха и ограбиха таксиметров шофьор. Зад решетките ще останат Ивелин Ст. Анг. на 36-години, Злати В. П. на 40 години и 25-годишният Антон С. Хр. 

Дарик припомня, че сигналът за нападението е бил получен от колега на похитения, който го открил завързан за дърво до добричкото село Батово. Таксиметровият автомобил с отворени врати бил оставен до завързания шофьор. От разпита на потърпевшия е установено, че той е бил нает от тримата мъже на местостоянка в близост до закусвалня в добричкия квартал "Христо Ботев". След като се качили в колата, клиентите заплашили шофьора с нож и го принудили да кара в посока Балчик. 

В землището на с. Батово противозаконно му отнели един мобилен телефон „Нокиа" със СИМ карта, мобилен телефон „Ериксон", мъжка чантичка за документи, 80 лева, портативен плазмен телевизор марка „Еленберг" и радиостанция за таксиметров автомобил. Престъплението е извършено от Ивелин Ан. и Златко П. в условията на опасен рецидив. 

Двамата могат да бъдат наказани с лишаване от свобода от 5 до 15 години. Ивелин Анг. е многократно осъждан, бягал е от затвора, за което е бил обявен за общодържавно издирване. Златко П. е извършил престъплението в изпитателния срок по предсрочното му освобождаване от затвора. Антон Хр. може да получи присъда от 3 до 10 години лишаване от свобода. Той е в изпитателен срок по присъда на Районен съд - Добрич. Тези обстоятелства, събраните за тримата лоши характеристични данни и наличието на криминални регистрации за тях,  мотивираха съда да направи извода, че има реална опасност те да се укрият и да извършат друго деяние. Магистратите считат, че една по-лека мярка не би била в състояние да изпълни целите на мерките за неотклонение.