26-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс Сарандев ще се състои през май 2017 г. в Добрич
26-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс Сарандев ще се състои през май 2017 г. в Добрич / Дарик Добрич
Хайгашот Агасян ще е председател на международното жури
ХХVI –то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев" Добрич`2017 ще стартира на 17 май, съобщиха от общината. Тридневното събитие ще се проведе под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов в Младежкия център.

Заявки за участие са представили 65 младежи от 4 държави – Сърбия, Гърция, Казахстан, Унгария и от 14 български града. Своите певчески умения ще покажат 59 участници, допуснати до Втори етап на конкурса по регламент. Председател на журито ще бъде известният български композитор, певец и инструменталист Хайгашот Агасян. Музикалните изпълнения ще оценяват още София Лазополу – педагог в музикалната консерватория в Атина, Карлъйгаш Абдикаримова – Директор на Международния фестивал на изкуствата „Бозторгай“ в Алмати, Казахстан и журналистът Николай Текелиев.

Като съпътстваща проява в дните на конкурса ще бъде представена изложба с наградените творби от ХII –я Национален конкурс  за дигитална живопис „Моята  България “. Ще бъде организирана и среща на тема „Междукултурен обмен чрез музика“.
 
ХХVI-ят  Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев" Добрич`2017 ще завърши с рецитал на Орлин Павлов.