Отново битка на бандите на Каварна рок фест
Отново битка на бандите на Каварна рок фест / Община Каварна

През 2015-та Kavarna Rock ще удовлетвори не само музикалните желания на феновете, но и стремежите на младите рокаджии, които могат да се включат във второто издание на Battle of the bands. Желаещите да се представят в 10-годишния юбилей на най-големия рок фестивал в България трябва да изпратят до 10 март 2 или 3 авторски парчета, сред които поне едното на английски език. Нужно е още видеата да бъдат качени в YouTube и да се приложи информация за групата. Кастингите ще се организират в София, Пловдив или Варна. Предварителният подбор на групите ще се извърши до 22 март по изпратените материали. В следващите дни ще бъдат обявени класиралите се, както датите и местата на кастингите в трите града, когато участниците ще трябва да представят на живо своя музикален потенциал. Квалифицирано жури ще излъчи две български групи, които ще влязат в битка с банди от страните съседки още през първия ден на Kavarna Rock 2015.

В Битката на групите ще се включат и 2 групи от Румъния, която миналата година демонстрира сериозен интерес към събитието с общо 35 кандидати. В надпреварата ще участват и 3 групи избрани от кандидатите от Молдова, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Грузия, Русия, Украйна и др.

На 26 юни 2015 на сцената на "Jägermeister Battle of the bands", ще свирят в битка 8 рок банди, от които публиката ще избере две победителки. На сцената ще излязат и миналогодишните победители Downer Kill.

Едната група победител ще бъде удостоена с възможността да открие вечерта на 28 юни, броени часове преди излизането на самите Twisted Sister. Освен адреналин и положителни емоции бандата ще получи добър старт в музикалния бизнес със запис в професионално звукозаписно студио. Вторият победител ще отвори вечерта на 27 юни и ще се сдобие с материална награда от фестивала.