/ фейсбук
С официална церемония ще бъде открита ремонтираната сграда на "Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич, съобщават от Общината. На нея се очаква да присъства директорът на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - главен комисар Николай Николов. Откриването е на 28 ноември от 11:00 часа.

В сградата се помещават Регионалната дирекция и Районната служба на Пожарната в Добрич. Реализирането на мерки за енергийна ефективност и ремонтът на сградата е част от Инвестиционната програма на Община град Добрич за периода 2014-2020. Средствата са осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 600 000 лева, като 510 000 лв. е европейското финансиране.

В церемонията по откриването ще се представят резултатите от изпълнените дейности по проекта. В събитието ще вземат участие още кметът на Добрич Йордан Йорданов, представители на изпълнителната власт, управляващи органи, изпълнители, личният състав на РД ПБЗН и РС ПБЗН.