Отбелязваме Световния ден на снега
Отбелязваме Световния ден на снега / © Thinkstock/Getty Images

 

Световният ден на снега, най-често през месец януари, се организира от Международната ски федерация - FIS в 42 държави с цел повече деца да бъдат привлечени към занимания на снега и за по-широка общност в зимните спортове. Инициативата се стреми да мотивира децата, като насърчава всички страни да празнуват всичко, свързано със снега по целия свят едновременно.

World Snow Day е най-големият празник на снега и тази година се отбелязва на 15 януари. Мотото на снежния празник е: „Открий, забавлявай се, изживей". Глобалната инициатива се организира за шести път и обединява над 500 празнични, спортни и забавни събития в световноизвестни зимни центрове.

През 2017 г. се очаква участниците да са около 1 милион. Зимните курорти и ски-центрове във всички държави организират зимни игри и различни прояви върху снега: игри с шейни, дърпане на въже, слалом, ски-бягане, стрелбище със снежни топки, състезания за най-голяма снежна топка - с атрактивни награди, DJ и музика, топли напитки. Ски-учители обучават деца от 4 до 14 г. В Деня на снега повечето зимни центрове у нас предлагат на децата безплатно ползване на лифтовете.