Осъдиха ефективно мъж, причинил смърт в катастрофа, докато карал пиян
Осъдиха ефективно мъж, причинил смърт в катастрофа, докато карал пиян / Дарик Добрич

Окръжен съд Добрич произнесе ефективна присъда от четири години лишаване от свобода при първоначално строг режим спрямо варненеца Николай Иванов, който причини смъртта на пътничка в автомобила си и средна телесна повреда на друг водач в катастрофа. Той карал „Мерцедес" без книжка, с превишена скорост и с алкохол 1,47 промила. Тежкият пътен инцидент се случил на 14 април 2015 г. около 17,15 часа на пътя село Нова Камена - село Войниково в община Тервел.

В следствие на високата скорост колата на 38-годишния Иванов се завъртяла на завой, навлязла в насрещното движение и ударила автомобил „Ауди". Притеклите се на помощ двама свидетели отвели пострадалия водач на „Ауди"-то в болница, а подсъдимият изоставил спътничката си, която лежала в канавката без признаци за живот, и напуснал произшествието.

Николай Иванов е с начално образование, осъждан и с лоши характеристични данни, никога не е притежавал свидетелство за правоуправление на автомобил. Той се възползва от правото си на съкратено съдебно следствие, за да получи по-ниско наказание. Присъдата на Окръжния съд в Добрич подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.