Оставиха зад решетките тартор на наркобанда
Оставиха зад решетките тартор на наркобанда / Дарик Добрич

Добричкият окръжен съд остави в следствения арест 34-годишния Светослав Пасев от Добрич. Той бе арестуван на 18 декември 2009 година за участие във въоръжена организирана група за разпространение на наркотици. Светослав Пасев - Калника и Диян Димов - Бозата, който също е зад решетките, се сочат като тартори на бандата. 

Днес адвокатът на Пасев посочи пред магистратите, че със задържания не се извършват процесуално-следствени действия, той не е осъждан и няма да се укрие, ако мярката му бъде сменена с по-лека.

Разследващите органи постоянно извършват процесуално-следствени действия за изясняване на дейността на 10-членната престъпна група, но самият Светослав Пасев е отказал да дава обяснения, отговориха от държавното обвинение. След като изслуша двете страни, Добричкият окръжен съд отказа да замени мярката „задържане под стража" на Пасев с по-лека.

Други двама от бандата - Диян Димов и Сейнур Ефраим също поискаха да излязат от ареста. Поводът според защитата им е влошеното им здравословно състояние. Адвокатите поискаха да бъдат назначени съдебно-медицински експертизи. Съдът отложи делото на Диян за 6 април, а на Сейнур - за 9 април и задължи прокуратурата да представи преди това заключенията на вещите лица. 

От пресслужбата на съда припомнят, че на 15 декември м.г. полицията в Добрич задържа двама от членовете на групата, докато пътували към гориста местност край града, за да заредят депо с дрога. От тайника са иззети 300 грама амфетамин, а у един от тях са намерени 25 грама марихуана. По-късно полицаите разкриха още скривалища с наркотици, а при обиски на други задържани са открити и иззети газови и бойни пистолети и боеприпаси, везни за измерване на наркотични вещества, преносими радиостанции, заглушители за мобилни телефони и полицейски радиостанции.