Общината изпраща 68 800 писма с припомняне за плащане на местните данъци
Общината изпраща 68 800 писма с припомняне за плащане на местните данъци / DarikNews.bg

Заплащането на три местни налога започва на 1 март, припомни финансовият зам.-кмет на община Добрич Иван Колев. Това са данъците върху превозните средства, недвижимите имоти и такса битови отпадъци. Администрацията ще изпрати 68 800 съобщения до гражданите с напомняне за дължимите суми. 57 200 от тях са и за трите налога, а 11 600 - само за данъка за автомобилите, уточни Колев.

До края на месец април налозите се плащат с 5% отстъпка. Първата вноска трябва да бъде внесена до 30 юни, а втората до 31 октомври. На 31 март изтича срокът, в който се заплаща таксата за притежаване на куче.

Задълженията си гражданите могат да погасят в касата на дирекция "Местни данъци и такси" - в корпус 3, ул."Независимост" 7, етаж 3, стая 313 с работно време от 8.00 до 16.00 ч.; безкасово - с пощенски запис или платежно нареждане чрез Общинска банка.

Във връзка с данъчната кампания, от община Добрич призовават гражданите да осигурят достъп до своите пощенски кутии. В съобщение, подписано от кмета, се посочва, че пощенската кутия трябва да е заключена, на нея да са означени имената на живеещите или семейството, както и номера на апартамента.