Нещо за четене - епизод 14: Орхан Памук - Музей на невинността
Нещо за четене - епизод 14: Орхан Памук - Музей на невинността / Дарик Добрич
"нещо за четене" - епизод 14: Орхан Памук - "Музей на невинността"
54301
"нещо за четене" - епизод 14: Орхан Памук - "Музей на невинността"
  • "нещо за четене" - епизод 14: Орхан Памук - "Музей на невинността"

В поредния епизод на рубриката „Нещо за четене” по Дарик Драгомил Георгиев представя световноизвестния турски писател Орхан Памук и романа му „Музей на невинността”.

Нобеловият лауреат Орхан Памук тази година е юбиляр, навършва 60 години. „За мен този писател е свързан с две мои любими ученички, които имаха свои роднини в Турция и още преди писателят да стане популярен в България, те си набавяха романите му в оригинал на турски и станаха познавачки и ценителки на неговото творчество” – разказва Драгомил Георгиев.

„Прочел съм над 10 от романите на Памук, но любим ми остава „Музей на невинността”. Книгата е написана много вдъхновено. В основата й отново лежи история за сблъсъка и взаимодействията между „изтока“ и „запада“, което е характерно за цялото творчество на Памук и за една голяма, съдбовна любов. Към тази книга ще посегнат вероятно по-опитните читатели. Ако не са влезли в стила на Орхан Памук, книгата може да им се стори изпитание, но ако са чели другите му романи, този ще е „черешката на тортата” – споделя още Драго Георгиев. Чуйте повече от него – за Орхан памук и неговия „Музей на невинността” в звуковия файл: