Монтана vs Добруджа 07
Монтана vs Добруджа 07 / lap.bg
Нефтохимик 2010 (Бургас) стана шампион на България по волейбол за сезон `2016/2017. Това се случи след успех с 3:1 гейма в мач №4 от финалната серия срещу ВК Монтана, приключила с 3:1 победи. 

Така в крайното класиране ще има разместване, като Добруджа 07 остава без бронзови медали, тъй като Нефтохимик 2010 скочи от четвъртото си място от редовния сезон до златото. 
 
Както е известно, в плейофите у нас се играе само и единствено за титлата. 

На второ място е отборът на ЦСКА, който спечели редовния сезон и отпадна на полуфинал, а завършилият на второ място ВК Монтана се смъква на третата позиция. Играчите на Добруджа 07 отстъпват с една позиция и ще завършат на четвърто място. 
 
Отборът на Славия който завърши на последно място, изпада във Висшата лига, а Арда (Кърджали) игра плей-аут срещу Доростол (Силистра), който спечели с 3:1 гейма в Бургас и запази мястото си в елита. 
 
Ако се запазят квотите на България за евротурнирите от този сезон, то страната ни ще има право на един участник в Шампионската лига, на един в турнира за Купата на ЦЕВ и на два в този за Купата на претендентите. Всичко това е условно обаче, тъй като тепърва предстои да се актуализира клубният коефициент на България, а са възможни и промени в случай на незапълнени квоти от други държави в различните турнири.

На 25 април в Добрич започва финалната фаза на турнира за Купата на България. Добруджа 07 е в група А заедно с отборите на Нефтохимик и Черно море.  

Ето и как изглежда крайното класиране в Суперлигата за сезон `2016/2017:
 
1. Нефтохимик 2010
2. ЦСКА
3. Монтана
 
4. Добруджа 07
5. Пирин
6. Левски София
7. Марек Юнион-Ивкони
8. Тетевен Волей
9. Миньор
10. Черно море
 
11. Арда
12. Славия
 
 
bgvolleyball.com