Наводнената ЦДГ №24 в Добрич посрещна обновена 15 септември
Наводнената ЦДГ №24 в Добрич посрещна обновена 15 септември / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Новата учебна година започна успешно и в пострадалите от наводнението детски градини в Добрич - с номера 23 и 24. В ЦДГ №24 "Приказен свят" в кв."Дунав" бе направено официално откриване след ремонтните дейности през лятото. Целият първи етаж е обновен - с нови настилки, дограми, легла, шкафчета, пейки. За децата с помощта на дарения са закупени много игри и играчки. На церемонията градината получи още конструктори и парично дарение от 250 лева от общински съветници от Добрич.

В откриването се включиха деца от подготвителните групи. Гости на тържеството бяха кметът Детелина Николова, съветници, както и специално поканени от персонала доброволци, помогнали за разчистването след водната стихия. Директорката Яна Димова благодари на всички, които са оказали съдействие да се преодолеят щетите от наводнението. Кметът отбеляза: "Нека тази обновена детска градина стане пример за всички нас, за общите ни усилия, за съвместната ни работа, за милосърдието, за своевременната грижа, за взаимопомощта, която направи живота ни по-човечен и по-добър."

Ремонтът е напълно приключил и обновените помещения са готови да посрещнат възпитаниците на учебното заведение. Тази година в ЦДГ №24 ще има над 140 деца в 6 групи, като новоприетите са в две групи, чиито занимални са на първия етаж.