Младоженците Галя и Джулиан
Младоженците Галя и Джулиан / СИДП
Младоженци решиха да дарят дръвчета за нова гора в района на Балчик, съобщават от Североизточното държавно предприятие. Галя Шишкова и Джулиан Парментер решават хората, които ще дойдат на сватбата им, да не им подаряват цветя, а да дарят парите и с тях да бъдат купени дръвчета за залесяване. След сватбата предоставят на фондация "77" сумата от 500 лева, с които могат да бъдат закупени 700 дръвчета. Фондацията от години привлича доброволци, които искат да участват в създаването на нови гори. По тяхна идея е подета и инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“, която набира все повече поддръжници сред младите хора в България. Фондацията работи с Министерството на земеделието, храните и горите и има три съвместни залесителни кампании с ДГС-Варна.

ДЛС - Балчик подарява още 700 дръвчета и така са залесени общо 2 декара гора – гората на Галя и Джулиан. "Надявам се скоро щастливите младоженци скоро отново да си дойдат, за да могат да видят своята гора. Идеята им е прекрасна и с жеста си те спечелиха не само хората от Балчик, но и от цялата страна", категоричен е зам.-директорът на ДЛС-Балчик инж. Радослав Радев.

Тъй като в момента почвата е много суха и младите дръвчета ще се прихванат трудно, от стопанството са решили да направят залесяването в края на месеца, когато се очаква да паднат първите за тази есен валежи. В ДЛС - Балчик през този месец ще бъдат засадени нови гори на площ от 52 декара.