Лютви Местан: Моделът на еднопартийното авторитарно управление е изчерпан
Лютви Местан: Моделът на еднопартийното авторитарно управление е изчерпан / Дарик Добрич
Лютви Местан: Моделът на еднопартийното авторитарно управление е изчерпан
62353
Лютви Местан: Моделът на еднопартийното авторитарно управление е изчерпан
  • Лютви Местан: Моделът на еднопартийното авторитарно управление е изчерпан

ДПС ще проведе Национален съвет на 14 март, на който ще вземе решение за критериите и процедурата, по която ще се номинират кандидатите за народни представители за предстоящите избори, обяви в Добрич председателят на партията Лютви Местан. Въпреки устойчивия мит за ДПС като лидерска партия, движението има много сериозна вътрешна демокрация и няма никакъв шанс за когото и да е, да се озове на избираемо място в листите, ако за него няма номинация от местните структури на партията, категоричен бе Местан. Той подчерта, че ситуацията в страната ни изправя пред предизвикателства, които няма да са по силите на една партия.

Според ДПС моделът на еднопартийното управление, особено когато той се изражда в авторитарно управление е изчерпан. Алтернативата на това управление е правителство на националните приоритети, зад което да стои широко политическо и обществено съгласие, заяви Местан. Според него в бъдещия кабинет трябва да преобладава експертно политическото начало и то категорично да доминира над партийното.

„Следващ кабинет, независимо дали би бил еднопартиен, на широкото съгласие или коалиционен, ако в него влизат партийни функционери и е партиен в тесния смисъл на думата, не би имал шансове за дълъг живот и тогава ще вкараме политическия процес в страната в своеобразен италиански сценарий на перманентни парламентарни и правителствени кризи”, подчерта лидерът на ДПС.

Лютви Местан: Моделът на еднопартийното авторитарно управление е изчерпан
netinfo

 

В Добрич Лютви Местан и евродепутатът от ДПС Филиз Хюсменова се срещнаха с партийния актив на движението. Задачата пред местните партийни структури е да не губят позициите от последните парламентарни избори и да спечелят поне един депутатски мандат, въпреки че мандатите за Добрички многомандатен избирателен район сега ще бъдат намалени от 7 на 6.

„Това е екзистенц-минимума, който трябва да реализираме, за да съхраним мандата,  който за съжаление ни беше откраднат от политическото инженерство на Бойко Борисов, защото Корман Исмаилов и Касим Дал станаха патерица на Бойко Борисов с нашите гласове” – обяви Местан.

Чуйте още от лидера на ДПС в звуковия файл: