Крадци върлуват в бившата военноморска база в Балчик
Крадци върлуват в бившата военноморска база в Балчик / DarikNews

Кражба на газов пистолет "ИЖ-79-8", 6 газови патрона, кожен кобур и белезници е извършена от помещение на бивша военноморска база в Балчик, съобщават от полицията. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП Балчик са задържани извършителите - С.С. на 24 години и С.К. на 22 години. По случая се работи в условията на досъдебно производство.        

И още кражби - на 22 юли 2010 година, от служители на РУП в Албена е спрян за проверка л.а. "Опел Омега", управляван от 25-годишния С.Р. При проверката в автомобила са намерени 7 бутилки концентриран алкохол от различни марки, 5 бутилки сок и 1 кг. кафе. Намерените продукти са обект на кражба от ресторант в КК Албена, където мъжът работи. По случая се работи в условията на досъдебно производство.        

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП в Генерал Тошево е задържан Т.Т., на 24 години от с.Спасово, общ.Генерал Тошево. Той е извършил кражба на 6 метални врати, пералня и друга покъщнина от дом в с.Сърнено, общ.Генерал Тошево. Откраднатите вещи са намерени и върнати на собственика. Крадецът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.