Крадат ток в Българево
Крадат ток в Българево / netinfo

Неправомерно включване към електропреносната мрежа хванаха полицаите в село Българево. Сигнал за нарушението е подаден в каварненското районно управление на МВР на 17 март 2009 г. Престъплението е извършено същия ден. Жител на крайморското село се е присъединил не по правилата към електропреносната мрежа. От полицията уточняват, че това създава условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия. При извършения оглед сигналът е потвърден и е образувано досъдебно производство.

Още две кражби са станали в област Добрич през изминалото денонощие. 300 лева са откраднати от неизвестен от апартамент в Добрич. Сигнал за престъплението е получен в Първо районно управление около 14 часа на 17 март. Другото посегателство е източването на дизелово гориво от товарен автомобил. Кражбата е станала в нощта срещу 17 март в двор на фирма в Балчик.  

Полицаите заловиха шофьор с 2,79 промила алкохол в кръвта. Той е спрян в 11.00 часа на вчерашния ден от полицейски автопатрул на МВР-Каварна в село Българево. Карал е лек автомобил “ВАЗ 2101”. От 40-годишния пиян водач Д.П. е взета е кръвна проба. Образувано е досъдебно производство.