Кметът връчи благодарствен адрес за дарение
Кметът връчи благодарствен адрес за дарение / netinfo

Един от най-големите изложители на добричкия панаир "Селското стопанство и всичко за него" -"Пионер - Семена България" - дари 10 000 долара за закупуване на компютърна техника за добричките училища, стана ясно по време на изложението. Днес кметът на Добрич Детелина Николова връчи благодарствен адрес и плакет на Община Добрич на Чавдар Дочев - представител на фирмата за България във връзка с дарението.

Средствата са част от транш на американската фирма-майка "Дюпон", предоставен за развитие на офисите в България. Задължението на "Пионер" е било част от тези средства да бъдат дадени като дарение.

С доларите ще бъдат закупени 15 компютърни конфигурации. Те ще бъдат разпределени на 5 добрички основни училища - "Йордан Йовков", "Хр.Ботев", "Панайот Волов", Н.Й.Вапцаров" и "Хан Аспарух". Целта е новозакупената техника децата да могат да се обучават по–бързо и по–ефикасно да използват съвременните информационни технологии.

“За нас е удоволствие, че имаме възможността да допринесем за развитието на Община Добрич и по-специално за модернизирането на училищата, където се обучават много от децата на местните фермери”, заяви Чавдар Дочев. Пионер - Семена България" излага своите нови продукти в Добрич вече 14 години.

В рамките на панаира още две фирми - от София и от Ветрино - направиха реверанс към децата на Добрич. Със своя техника те безвъзмездно ще култивират два футболни терена на детско-юношеската школа на ФК"Добруджа". Игрищата не са обновявани през последните 40 години.