/ Дарик Добрич
Йорданов: Община Добрич е финансово стабилна
Кметът на Добрич Йордан Йорданов и неговият екип канят гражданите на публичен отчет за трите години на управление от началото на мандата.

Срещата ще се състои на 14 ноември във фоайето на концертна зала „Добрич“ от 18 часа. Кметският екип ще представи пред обществеността изпълнението на приоритетите, заложени в програмата за управление. Гражданите ще имат възможност да получат отговори на въпросите и темите, които ги интересуват, от първо лице.

Входовете на Добрич ще имат нова визия

„Преди 3 години хората ни облякоха с отговорността да дадем решения за развитието на Добрич. През тези три години ние заложихме много неща и някои от тях вече реализираме.

Други ще бъдат осъществени в следващите месеци. Всеки, който се чувства отговорен към града си, нека да заповяда. Ще дебатираме за това което сме направили до тук, това което сме заложили и което предстои да изградим в бъдеще”, коментира кметът.

Той изтъкна, че общината е финансово стабилна и посочи цифри. През 2015 година дългът на Община Добрич е възлизал на 12 453 043 лв. Тогава е станало ясно и още едно голямо задължение за хазната – финансова корекция за депото в размер над 4 млн. лв., което сумарно направи задълженията близо 17 млн. лв.

До Коледа по бул. "25 септември" ще има ново енергоспестяващо осветление

Към днешна дата дългът е 7 969 291 лв., а задължението за финансовата корекция е стопено до 1.4 млн.лв. „Мисля, че цифрите не се нуждаят от коментар”, заяви Йорданов.

Той добави, че щом общината е стабилна, може да се гради бъдещето й. „Няма да скрия, че през тези три години се сблъскахме с много подводни камъни и наследени дългове и поправихме много неща”, сподели кметът.