Кметството: 12 май е късна дата за кампания по почистване, оптималната е около 20 април
Кметството: 12 май е късна дата за кампания по почистване, оптималната е около 20 април / Дарик-Добрич, Валентина Добринчева

Община Добрич ще изпрати благодарствени писма до ведомствата и организациите, които се включиха в кампанията по почистването на града на 12 май, съобщи кметът Детелина Николова. От кметството отчетоха, че са били събрани 62 тона отпадъци. Зам.-кметът  арх.Пламен Ганчев подчерта, че са почиствани основно терени по входно-изходните и околовръстните пространства на града, където няма организирано сметосъбиране.

Като цяло кампанията е преминала успешно, но са се откроили и съществени недостатъци. „12 май е много късна дата за провеждане на такава акция. Проблемът беше, че тревите и другата растителност прораснаха твърде много и покриха боклуците, което затрудни събирането им. Оптималната дата за такава кампания е около 20 април", заяви арх.Ганчев. Освен това гражданите вместо в чували са изхвърляли пръст в контейнерите за смет, което е затруднило извозването им и се е наложило да се викат кранове.

До 20 дни ще приключи монтажът на съоръженията на „дървения град" на новото място под двора на ПМГ"Иван Вазов", съобщи още арх.Ганчев. В същото време напредва изграждането на розариума, който се обособява на освободеното от дървения град пространство. Напредва и строежът на новите обекти в зоопарка /мечкарник, ротонда, лабиринт и др./, които трябва да бъдат приключени до края на м.юли.