Инвалидите от Надежда дължат данъци, не могат да кандидатстват по нови проекти
Инвалидите от Надежда дължат данъци, не могат да кандидатстват по нови проекти / netinfo

Като успешна за членовете на сдружение на инвалидите „Надежда” определи изминалата 2007-ма година председателят на сдружението Олег Темелков на годишното отчетно събрание на организацията.

 

От година и половина сдружението е с нов управителен съвет.

„Гордеем се, че успяхме да възродим социалните контакти и връзките между хората”, заяви Темелков. Добричките инвалиди от „Надежда” са създали контакти със сродни румънски организации. Отчетена бе и успешната реализация на проект „И те могат” – за спортни мероприятия, в които участват хора с увреждания.

 

Амбицията на ръководството на сдружението е да създаде свой Информационен център, като посредническа структура между Бюрото по труда и  работодателите, за по-лесната реализация на инвалидите на пазара на труда.

 

В момента в сдружение „Надежда” членуват 460 души. Бюджетът им  за 2008 година е 6 500 лева. Организацията има обаче натрупани дългове от 2005 година в размер на 1650 лева за неплатени осигуровки на хора, работили по различни програми към сдружението. Ако те не бъдат погасени, от "Надежда" няма да могат да кандидатстват по проекти, алармира Олег Темелков.