Галерията в Балчик предлага трансгранична културна инициатива
Галерията в Балчик предлага трансгранична културна инициатива / netinfo

Художествената галерия в Балчик предложи на галерията в Констанца осъществяването на трансграничен проект за представянето на Борис Караджов, съобщават от пресслужбата на община Балчик.

Личността на известния балчиклия, познат и под името Борис Караджа, насърчи екипа на най-старата художествена галерия в Добруджа да планира представянето на художници, които са свързващо звено в българската и румънската култура. Идеята бе лансирана и споделена при посещението на г-жа Евгения Попеску, почетен консул на Република Румъния в Бургас.

Очаква се в скоро време да бъде подписан протокол между двете културни институции, с който ще бъде даден старт на реализирането на проекта.
Екип на Института за изкуствознание при БАН, Великотърновският университет и Международният търговски и културен център "Геопан" започнаха изготвянето на цялостна програма за представяне на творчеството на Борис Караджа.
Безкрайната любов на твореца към Балчик е свързана и с неговото последно желание - прахът му да бъде разпръснат от вятъра в Балчишкия залив.