Договорено е разсрочено плащане на тока и водата в студентското общежитие
Договорено е разсрочено плащане на тока и водата в студентското общежитие / netinfo

Наемателите на бившето студентското общежитие по ул. „Калиакра” в Добрич ще плащат разсрочено натрупаните сметки за ток и вода. Това е договорено след проведени срещи с живущите в общежитието и ръководствата на Е.ОН и ВиК, съобщи зам. областният управител д-р Евгения Георгиева.

Според постигнатото споразумение, наемателите трябва да покрият задълженията си за ток и вода, натрупани от месец август тази година. Задълженията за електроенергия за този период възлизат на 10 хил. лева. Натрупаните сметки за вода са 12 хил. лева.

Наемателите на общежитието са провели общо събрание, на което са определени трима отговорници за събиране на дължимите пари. По информация на д-р Георгиева плащанията вече са започнали. Живущите в общежитието са поели и ангажимента да си направят адресни регистрации, каквито до момента нямат.

В студентското общежитие има натрупани задължения за ток и вода и за период преди август,07 година. Те възлизат на 80 хил.лева. ВиК-Добрич вече има изпълнителен лист, с който ще получи няколко автомобила от стопанина на сградата - Медицински университет-Варна, в замяна на вземанията си. От Е.ОН възнамеряват също да потърсят дължимото по съдебен път.

Д-р Георгиева заяви, че ръководството на университета не проявява нужната отговорност към собствеността си и за това е уведомен министърът на образованието Даниел Вълчев.