Добруджанци събраха олимпийските мигове в книга
Добруджанци събраха олимпийските мигове в книга / netinfo
В навечерието на Олимпийските игри в Китай започна отпечатването на книгата "От равна Добруджа до върховете на Олимп". В нея са представени състезатели и треньори от Добричка област, които са участвали в Олимпийските игри от Хелзинки през 1952 до Атина през 2004 година. Събрани са не само спортните постижения на състезателите, но и интересни факти от техния живот - за това как те са се подготвяли за големите състезания и как след това е продължил животът им.

Автори на книгата са журналистът Руслан Йорданов и видният спортен деятел Неделчо Колев.  Изданието помества уникални фотографии на участниците в Олимпиадите.

По повод издаването на книгата председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова е изпратила поздравителен адрес до добруджанските състезатели и треньори. В него се казва: ”Смятам, че Добруджа може да се гордее със своите спортисти и с историческото си наследство. Неслучайно за пръв път добруджанец печели медал от олимпийски игри. Борис Георгиев - Моката завоюва бронзов медал на Игрите на ХV Олимпиада в Хелзинки’ 52 г. Убедена съм, че изданието на книгата “От равна Добруджа до върховете на Олимп” ще се превърне в празник на цялата спортна общественост в България и ще направи спортната ни енциклопедия още по-ценна.”