До 30 април да направим Добрич по-чист и приветлив
До 30 април да направим Добрич по-чист и приветлив / Дарик Добрич
До 30 април да направим Добрич по-чист и приветлив
18799
До 30 април да направим Добрич по-чист и приветлив
  • До 30 април да направим Добрич по-чист и приветлив

Започна пролетното почистване на Добрич. От 13 до 30 април общината организира широка кампания под мотото „Да направим Добрич по-чист и приветлив”. Целта е да бъдат агитирани всички да се включат, каза зам.-кметът Пламен Ганчев. Фирмата „АСА-Шеле”, с която кметството има договор за поддръжка, вече мете и мие улиците и булевардите на Добрич.

В сряда от 13.30 часа, всички регистрирани младежки организации, между които на БЧК и към политическите партии, ще се погрижат за горичката до местността Гаази Баба. Децата от градини и училища по график ще обират отпадъци в парка. По-малките ще рисуват на асфалта.

В четвъртък, в 9.30 ч., кметът Детелина Николова събира на кафе представители на всички ведомства, агенции и организации в Добрич. Те ще бъдат приканени също да се включат в масовото пролетно чистене. Планира се на тази среща да бъде организирано и планово поддържане на града – не само кампанийно, което да се повтаря всеки месец или на по-дълъг период от време.

Общината отправя апел и към бизнеса да се погрижи за прилежащите търговски и стопански площи, както и към гражданите – за градинките и междублоковите пространства. На телефон 604 573 може да се поръча сметоизвозване на строителни отпадъци до 0.7 кубика. Добре е да са поставени в чували по 20 кг, уточниха от кметството.

На същия номер жителите на Добрич могат да разберат и дали тяхната улица влиза в графика за измиване на „АСА-Шеле” и кога, каза още Пламен Ганчев.