Днес е крайният срок за деклариране на доходи от физическите лица
Днес е крайният срок за деклариране на доходи от физическите лица / Дарик Добрич - архив

Днес изтича срокът за подаване на декларации от физическите лица, получили през 2013 година доходи по извънтрудови правоотношения, напомнят от офиса на НАП в Добрич. През последните два дни на данъчната кампания средно по 1000 добруджанци са посетили приходната агенция, за да подадат годишните си декларации, информираха от агенцията.

От НАП съветват клиентите си да използват всички възможни начини за подаване на своите документи. Офисът на приходната агенция в Добрич работи  без прекъсване на обяд, като са разкрити и допълнителни гишета за приемане на годишни декларации. При необходимост днес работното време на гишетата, на които се приемат декларации, ще продължи, докато бъдат обслужени всички чакащи клиенти.

Формулярите си клиентите на Агенцията могат да подадат и по пощата с обратна разписка, срещу входящ номер в определени пощенски станции, по интернет, подписани с електронен подпис, както и на място в офиса на агенцията по постоянен адрес.

Годишна декларация подават работилите по граждански договор през изминалата година, независимо от размера на получените хонорари или възнаграждения. Физическите лица, отдавали помещения под наем, също декларират доходите си за изминалата година. Доходите си пред НАП декларират и лицата, които са упражнявали дейност, облагана с патентен данък, земеделските производители, а така също и тези, които са получили доходи от доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина.

5% отстъпка  от данъка за довнасяне получават онези физически лица, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис и са внесли дължимия данък в срок до 30 април 2014 година.