Дете и възрастна жена пострадаха при пътни инциденти
Дете и възрастна жена пострадаха при пътни инциденти / netinfo

89-годишна жена от Добрич е била блъсната от кола, докато е пресичала на кръстовището на ул."Отец Паисий" с ул. „Кольо Фичето", съобщават от полицията. Инцидентът е станал вчера около 11.00 часа. Пешеходката е  ударена от лек автомобил „Сеат Алтеа", управляван от 44-годишен мъж.

Възрастната жена е получила охлузни рани на краката и лицето. След преглед в Центъра за спешна медицинска помощ е настанена за наблюдение в отделението по неврохирургия на добричката болница, без опасност за живота. 
На двамата участници в пътния инцидент е взета кръвна проба.  На водача е съставен акт за установено административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

10-годишно момче също е пострадало при пътен инцидент.  Снощи около 21.00 часа по улица  в село Ведрина  автомобил „Фиат Пунто" с шуменска регистрация,  управляван от 43-годишен водач е застигнал група деца с велосипеди.
Когато се изравнил с тях,  10-годишното  момче е направило десен завой и се   ударило  странично в автомобила. Водачът  на колата веднага е откарал детето в добричката болница, където то е прието в отделението по неврохирургия със сътресение на мозъка и фрактура на дясна подбедрица, без опасност за живота. На водача е взета кръвна проба.  Образувано е досъдебно производство.