Дават на концесия спортен комплекс „Русалка и УСШ
Дават на концесия спортен комплекс „Русалка и УСШ / Валентина Добринчева

Месечното разпределение на заплатите в държавните и местните дейности за 2009 ще гледа Общинският съвет на Добрич на днешното си редовно заседание, което започва в 9.00 часа. Кметът ще предложи откриване на процедури за предоставяне на концесия на спортен комплекс „Русалка", на сградата на училищната спортна школа, както и на зала „Работник" в индустриалната зона. Иска се прекратяване на договорите за концесия за няколко спирки на градския транспорт в Добрич.

На заседанието ще се обсъжда безвъзмездното предоставяне на общински терен на дружеството „Спортни имоти", което да изгради на него макадамова автомобилна писта. Тя ще се използва за подготовка на водачи при управление в трудни условия - мъгла, поднасяне, сняг и лед. Общинският имот представлява необработваема земеделска земя до дерето северно от лозята в местността „Минково", която е пустееща и превърната в сметище за строителни материали.

Съветниците ще гласуват също намаляване на началната тръжна цена и обявяване на нови търгове за продажба на бившето парокотелно блок 29, както и на 7-етажна сграда -общежитие в промишлена зона „Север".

На сесията днес ще се обсъди участието на община Добрич в проект за българо-норвежко партньорство в областта на енергийната ефективност, както и ще се реши кой е спечелил конкурса за управител на Областния диспансер за психични заболявания „Д-р Петър Станчев".

Дневният ред пред заседаващите съветници се състои от 18 точки.