Бандит счупи главата на служител в газостанция и задигна 200 лева
Бандит счупи главата на служител в газостанция и задигна 200 лева / netinfo

40-годишен бандит счупи черепа на служител в газостанция и задигна 200 лева, съобщават от полицията. 54-годишният Йордан Й. бере душа в добричката болница с фрактура на черепа и контузия на мозъка. Нападнатият е в критично състояние и с опасност за живота, каза шефът на Спешното отделение д-р Георги Димитров. 

Съобщението за дръзкото нападение е постъпило в Първо РУ на МВР-Добрич на 1 декември около 18.45 часа. Йордан е намерен в безпомощно състояние в стаичката на газостанцията в кв."Добротица", до околовръстния път. Незабавно мястото е посетено от дежурна следствено-оперативна група и медици от Центъра за спешна медицинска помощ. При огледа и проведените оперативни мероприятия е станало ясно, че 54-годишният мъж е удрян с твърд предмет по главата. Установено е, че липсват около 200 лева от оборота на газостанцията.  

Пострадалият е настанен в интензивното отделение на добричката болница с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. В момента е на изкуствена вентилация. Д-р Димитров уточни, че пациентът първо трябва да бъде стабилизиран и после ще се пристъпи към изваждане на попадналите в мозъка костици от черепа. 

След произшествието полицаите незабавно са провели заградителни и издирвателни мероприятия. Около полунощ е задържан 40-годишният Живко Ж. от Добрич. Той е направил самопризнания във връзка с извършеното престъпление. Намерени са вещи, безспорно доказващи вината му. Открити са и отмъкнатите 200 лева. Живко e криминално проявен и осъждан през април тази година на пробация. Задържан е в полицейското управление. По случая е заведено досъдебно производство.