40-годишен побойник ще плаща по-голямо обезщетение
40-годишен побойник ще плаща по-голямо обезщетение / netinfo

С 3 200 лева повече ще плати 40-годишният добричлия Милен Йорданов на свой съгражданин. Това реши Добричкият окръжен съд и потвърди наложеното от Районен съд наказание от 2 години и 11 месеца условно лишаване от свобода.

Милен е признат за виновен в нанасянето на тежка телесна повреда на 62-годишния Енчо Аспарухов. Той го нападнал пиян, докато се връщал в дома си след сватба, на 28 септември 2008 година. Жертвата седяла пред дома си. Милен поискал от него и жена му да го почерпят и докато тя влязла в къщата за ракия, Милен започнал да псува Енчо и го ударил с юмруци и плесници. Двамата синове на потърпевшия спрели пияния нападател и го изгонили, но по-късно той се върнал, и като заварил Енчо отново пред къщата, му нанесъл ритници отляво по тялото, докато той паднал безжизнен на земята. Вследствие на побоя, оперативно е отстранена слезката на Енчо. Имал е три счупени ребра и вътрешен кръвоизлив.

Делото срещу Милен Йорданов е гледано в условията на съкратено съдебно следствие. Той има чисто съдебно минало и добри характеристични данни. Съдът прие, обаче, че присъденото обезщетение е занижено спрямо преживените от Енчо болка и страдания и увеличи размера му от 3 800 на 7 000 лева. Решението е окончателно.