1 година условно за държане на наркотици
1 година условно за държане на наркотици / netinfo

Наказание от 1 година условно „лишаване от свобода" при 3 години изпитателен срок ще изтърпи 22-годишният Генади Асенов от Добрич. Добричкият окръжен съд  потвърди постановената от Районен съд - Добрич присъда, с която той е признат за виновен за държане на високорисково наркотично вещество - 7,72 гр. марихуана на стойност 46,32 лв. Генади трябва да плати и глоба от 2 000 лева.

Той е задържан на 5 юли 2006 година при полицейска проверка в заведение в Добрич с 12 саморъчно свити цигари от суха тревна маса. При тестване с полеви тест тя реагирала на марихуана. Преди приключване на разследването Генади е променил имената си и до предаване на делото в съда е напуснал страната. Той е с начално образование, безработен, неженен, неосъждан.

Окръжният съд установи, че деянието на Асенов и откритото у него наркотично вещество изключват възможността случаят да бъде определен като маловажен. Магистратите потвърдиха като правилна и законосъобразна постановената спрямо него присъда. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Присъдата на Генади е произнесена и потвърдена задочно в присъствието на негов адвокат.