Започна съдебната  сага Стойновски-Манев
Започна съдебната сага Стойновски-Манев / netinfo

Първото делото за клевета срещу общинския съветник Георги Манев започна днес в Бургаския районен съд.  То е по жалбата на Ваклин Стойновски и е по повод изявление на Манев публикувано в местния вестник „Компас“ през  август 2007 година. Коментарът на Манев е по повод кандидатурата на Стойновски за кмет на Бургас. Там той е  определен от Манев като човек "окрал хлебозавода". Стойновски иска и 50 хиляди лева общетение заради претърпени  вреди от това твърдение-негативен изборен резултат, негативни последствия върху бизнеса веднага след предизборната кампания за местни избори, както и влошаване на имиджа му в обществото в месеците след направеното изявление.


Днес в съдебната зала Георги Манев заяви, че не си спомня да е давал подобно интервю и че , в неговия  речник не съществува думата „окрал”. Той посочи други материали в пресата по темата,  където използваната от нега квалификация  по темата е „ощетил”.  Манев допълни, че публикуваният  коментар в „Компас” не е платена предизборна публикация и в този смисъл е възможно да не е цитаран коректно. ”Моята единствена цел е бургазлии да научат истината за сделката с общинската фирма „ Хляб и хлебни изделия“, независимо от юридическия изход на делата, каза още общинският съветник и лидер на партия СЕК. 

Днес стана ясно , че заведените до момента дела за клевета срещу Георги Манев от Ваклин Стойновски са 9. Те ще са  бъдат повече, коментира за Дарик Ваклин Стойновски. Обидите по мой адрес са тенденциозни, и аз като всеки гражданин ще си търся правата. Ако ми бъдат присъдени паричните общетения ще даря всичко на домове и болници , каза още ищецът по делото.

По време на следващото заседание ще бъде разпитан като свидетел дежурният редактор на в-с „Компас“ Михаил Димитров . Съдът изиска и запис на направеното интервю.