Вояж през различните модни епохи нвъв феста Морски подиум
Вояж през различните модни епохи нвъв феста Морски подиум
Десетки творци маркираха значимите културни събития от този и миналия век в уникално ревю спектакъл на Флората

Розалина Попова

Поредна вълнуваща провокация отправиха към жители и гости на Бургас, творческият тандем Женя Гайтанджиева - арт къща "ЛаМалена" и дизайнерът Михаела Бошева . Като част от тридневния фестивал на Флората, те събраха десетки бургаски творци в уникално ревю-спектакъл "Морски подиум". В него бяха представени актуални тенденции, вплетени в историята на модата. 
В пътуването през различните  културни събития, белязали XX и началото на NNI век се включиха талантливи изпълнители като Преслава Минасян, Жаклин Димитрова, Митко Петров, а със стихове, вдъхновили музикалните легенди през 70-те години и поетесата Наталия Недялкова. 

Наталия Недялкова.

морски подиум

розалина попова


Красавици от "ИнтерМоделс Бургас" дефилираха в автентични модни облекла , показани за първи път на сцената на Флората. Свои модели представиха дизайнерите Михаела Бошева, внучката на маестро Стефан Диомов - Стефани Матева, дизайнерите от Центъра за млади таланти и техния ръководител – Мария Танева, Борислава Йорданова от модна къща "Интеза" и Кристияна Минова, създател на "Бижу бай Криси" и Иви Димитрова.  Художничката Надя Пейовска показа на живо как старите дрехи могат да бъдат претворени в съвременни шедьоври. Свои картини представиха и децата на фондация "бъдеще за децата и природата на България. 
Ярките картини на художника и собственик на галерия "Бачийски арт" - Петя Николова, оживяха в платна от хавлия. Те бяха демонстрирани като грабващи окото плажни аксесоари. 

бачийски

бачийски


За красивата и динамично променяща се в годините визия се погрижиха гримьорът Елеонора Димитрова и стилистът Таня Пумпалова.
Финалът поставиха младата дизайнерка Стефани Матева, която излезе на сцената с мисис Бургас 2019.
А талантът за 2018 година Митко Петров накара публиката да танцува с авторските си парчета.
Идеята на събитието беше да минимизира консуматорското мислене, да зачеркне бързата мода и да постави акцент върху опазването на околната среда.

женя гайтанджиева

бачийски

 

 

Публикувахте от The Handmade Market Burgas в Събота, 6 юли 2019 г.