Валери Симеонов
Валери Симеонов / Снимка: Лалка Димитрова
Създадохме едно ноу-хау
94442
Създадохме едно ноу-хау
  • Създадохме едно ноу-хау
Резултати от последните проверки в заведения в "Слънчев бряг" имало и те били сериозни. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов, който лично оглави акцията, предизвикала противоречиви реакции. За вчерашния ден нямало нито един сигнал за превишени нива на шума. И снощи имало проверки, но Симеонов не присъствал на тях, защото нямал възможност, посочи той на пресконференция в Бургас.
 
Симеонов: Дори в Ибиса шумните дискотеки на открито работят до полунощ

Работа на вицепремиера ли е да обикаля заведенията и да прави проверки? Отговорът е "Не". Не е работа на вицепремиера. Но когато има натрупани нарушения, свързани със задкулисни схеми, редно е да се покаже моделът на работа. Затова аз съм се ангажирал с такива проверки, цялото общество видя, че такива заведения могат да бъдат спирани. И оттук нататък институциите трябва да работят по този модел, който е поставен. Аз не го правя за слава, но ви казвам, че човек, докато не се захване сам, работата не става", коментира Симеонов противоречивите реакции след двудневната операция на почти всички държавни институции срещу некоректни заведения в курорта "Слънчев бряг".

Симеонов лично оглави акцията. „Това, което стана обаче, е, че предходните проверки не постигаха желания успех. Именно затова аз се наех с тази задача лично, за да можем да дадем един пример, който да бъде следван. Ние създадохме едно ноу-хау, за което доказахме, че е ефективно“, заяви Симеонов.

Ангелкова не знаела за проверките на Валери Симеонов

„При последната проверка се чуваха викове "Българи юнаци". Предполагам, че са били за мен“, каза той.

„Досега сме конфискували 3 комплекта озвучителна техника от дискотека "Оксижен", тази вечер най-вероятно ще конфискуваме и четвърти. Но факт е, че след стотиците обаждания на телефон 112 и на моята гореща линия, след акцията снощи, такива вече няма. Това говори добре за успеха ни“, посочи Валери Симеонов.
 
Реакции във Фейсбук след акциите, оглавени от Валери Симеонов

Той подчерта, че аналогични специализирани операции се провеждат и във Варна, но за тях не се е чувало. Според Симеонов действията на държавата са постигнали необходимия ефект и са довели до спад във всички направления - „кражби, констатирана проституция, спад на актовете за нарушаване на трудовото законодателство". "В резултат на дисциплиниращия ефект нямаме нито един случай на стомашно-чревни инфекции, няма обезглавяване с джетове, няма алкохол в туби“, посочи той.

Има заведения, които в сравнение с миналата година са качили оборота 1000 процента, каза още Симеонов.

Законът е над всички, даже и над DJ Станчо, обобщи вицепремиерът. 
 
Чуйте в звуковия файл какво още каза в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов: