В МБАЛ спасиха румънка и нейното бебе
В МБАЛ спасиха румънка и нейното бебе / Веселин Максимов

Двадесет и три годишната Ана-Мария пристигнала в Бургас със своето семейство, бременна в началото на осмия месец и била настанена в болница с повръщане и силни болки. След няколко внимателни консилиума със специалисти от страната станало ясно, че тя страда от преплетени черва. Фактът, че говорела само румънски допълнително усложнявал диагностиката.

Оказало се, че единственият изход е спешна операция, но бургаските лекари преценили, че бебето е все още незряло, за да се появи на бял свят и близо седмица жената била в реанимация, под постоянно наблюдение, за да бъде спечелено време за плода, колкото и това да се явявало спорно и опасно решение, според началника на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.

В операционната влязъл смесен екип гинеколози и хирурзи. Те направили секцио за изваждане на бебето и след това реконструкция на преплетените черва. С първата част се заел д-р Душепеев, а с втората – хирургът д-р Красимир Кенолов. Няколко дни след интервенцията Ана-Мария и новородената й дъщеря Ребека вече са изписани от болницата. Чувстват се добре.