Радан Кънев: Имаме малка и голяма цел
Радан Кънев: Имаме малка и голяма цел / Веселин Максимов
Радан Кънев: Имаме малка и голяма цел
92301
Радан Кънев: Имаме малка и голяма цел
  • Радан Кънев: Имаме малка и голяма цел

Новата надпартийна платформа „Нова република" има две цели - малката е влизане на стабилна парламентарна група в Народното събрание, а голямата - съставяне на правителство и управление на страната. Това обяви в Бургас един от нейните лидери Радан Кънев. Той смята, че времето до вота е малко за пълен изборен успех

„Няма да коментирам килера на ГЕРБ, нито бившите министри на Станишев и Борисов, които се борят да запазят креслата си", каза Радан Кънев, но определи като конкурент вдясно ГЕРБ, а като политически противник БСП и ДПС.

Той обяви, че „Нова република" е обединила личности на национално ниво, които са доказали, че са били готови да работят, да правят компромиси, да бъдат полезни, включително и готови да си сътрудничат с ГЕРБ в името на общата кауза".

На въпрос на Дарик ще стигне ли времето на предизборната дейност за да има „Нова република" успех в бъдещия парламен, Радан Кънев и Мартин Димитров уточниха, че платформата е стъпила на основата на „стара политическа партия с опит и със сериозни структури".

Мартин Димитров добави, че при добро дясно управление България може да отбележи икономически ръст от 5-6%, а в своята история страната няма пример за ляво управление, което да е довело до развитие. „Лявото неизбежно води до фалит, а дясното до успехи", завърши той.

Чуйте цялата новина в звуковия файл