По 2 000 лв. за бебетата на Созопол
По 2 000 лв. за бебетата на Созопол / netinfo

„Добър, прогресивен и социално ориентиран е бюджета на община Созопол за 2008 година”- около това мнение се обединиха общинските съветници след приемането му.

Повече от 6 часа продължи 7-то заседание на Общински съвет-Созопол, чиято основна точка в дневния ред беше приемане на новия бюджет. Приходите за 2008 година на общината са 21 млн.106 хил.лв., като 15 млн.953 хил.лв. са собствени приходи. В приходната част е и сумата от 2 млн.220 хил.лв. преходен остатък от миналогодишния бюджет, за което кмета на община Созопол Панайот Рейзи благодари на предната администрация за добрата основа, която има общинския бюджет.

Общинските съветници приеха и 500 хил. лв. резерв, което за първи път се прави в бюджет на общината. С тази сума администрацията ще подпомага образованието в общината при въвеждането на делегираните бюджети в учебните заведения. Единодушно беше приета сумата от 300 хиляди лева, която да позволи подпомагането на всяко новородено бебе в общината с 2000 лв.

Най- коментирана от общинските съветници беше заложената сума от 15 млн. 953 хил лв от собствени приходи. Тя ще бъде обезпечена от таксите и местните данъци. По време на дебатите кмета Панайот Рейзи, заяви че голяма част от средствата ще решават приоритетни за общината проблеми като канализация, пътища и улици и подобряване на социалните услуги.

Близо 1 млн от бюджета ще бъде за правене на проекти. 1 млн. лева са и средствата, които бяха одобрени за озеленяване на общината и въвеждане на система за видеонаблюдение.

Търсим сигурност в собствените приходи, но залагаме и много проекти, от които в общината ще влязат много средства- заяви кмета Панайот Рейзи.