Отложиха делото за тройната смърт при пожар в Созопол
Отложиха делото за тройната смърт при пожар в Созопол / netinfo

Павел Господинов по известен по прякор Харакирито отново не се яви в съда, поради което делото беше отложено и днес от БОС.
Тази година се навършиха две години от фаталния инцидент в стара къща паметник на културата, в която загинаха трима души, при умишлен пожар.
Заседанието срещу обвинеямият за палежа Господинов е насрощено за 11 и 12 февруари.
Припомняме, че през 2012 г. в Созопол на ул. „Тюлен"беше запалена сграда, със значителна стойност - триетажна къща на стойност 1 715 000 лв., като запаленото имущество има историческа, научна и художествена стойност.
Пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и е имало опасност той да се разпростре и върху други имоти и от него са последвали значителни вреди на обща стойност 236 027 лева. Вследствие на пожара е са починали трима души, като деецът не е искал и не е допускал това.
Господинов е подсъдим за тежко престъпление и участието му в съдебния процес е задължително. Неговият защитник обаче представи документ от Спешна помощ - Созопол, че днес подзащитният му е потърсил там медицинска помощ.
Съдът установи, че медицинската анамнеза от Спешна помощ - Созопол, не показва влошено здравословно състояние на Господинов. Той изслуша съдебно-медицинска експертиза за неговото здравословно състояние. Според заключението на вещото лице заболяванията му не са пречка да участва в процеса, ако спазва назначената му терапия и не консумира алкохол.
Окръжен съд - Бургас не уважи направеното от защитника на подсъдимия искане за допускане на нова медицинска експертиза, тъй като по делото вече са изготвени неврологична и психиатрична експертизи на Господинов.