Откриха тялото на Александра от Поморие, арестувана е жена
Откриха тялото на Александра от Поморие, арестувана е жена / netinfo


Първокласничката Александра Тодорова от Поморие е била открита мъртва. От МВР съобщиха, че е задържана извършителката на тежкото криминално деяние. Тя е с инициали А. Г. и вече са и повдигнати обвинения по случая. "Процесуално-следствените действия продължават и в момента", се казва в съобщението на МВР.

Тялото на момичето е намерено малко след 19.00 часа на 11 април и разпознато от бащата Веселин Тодоров по прякор Германеца.  По непотвърдена информация момиченцето е открито задушено в багажник на лек автомобил.
„Очаквайте официална информация от прокуратурата и МВР" каза за „Дарик" комисар Милен Димитров - директор на областната дирекция на полицията в Бургас. Патоанатомът, за който се предполага, че е приел тялото в съдебна медицина в МБАЛ - Бургас д-р Косьо Янков, отказа коментар като поясни, че официална информация за причините за смъртта на детето ще бъде оповестена на 12 април. Говорителят на прокуратурата в града Красимира Кателиева е с изключен телефон.
Неофициално от полицията потвърдиха информацията за арестувани лица по случая.
7-годишната Александра Тодорова е в неизвесност от 16.00 часа на 10 април.
На 11 април следобед Окръжна прокуратура - Бургас образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за отвличане. По-рано през деня полицията атакува семеен хотел в Поморие в търсене на следи от детето. Майката на Александра беше извикана за да разпознае лични вещи на дъщеря си. 
Бащата Веселин Тородоров е известен в Поморие като лихвар.
През 2010 година той, заедно с най-голямото от трите си деца - синът му Методий и още двама души бяха арестувани по обвинение в лихварство. Тогава комисията Кушлев запорира имущество за 3 млн. лв. на Германеца.