ОИК в Созопол връчи удостоверенията на новия кмет и на общинските съветници
ОИК в Созопол връчи удостоверенията на новия кмет и на общинските съветници / netinfo
Панайот Рейзи получи удостоверение за кмет на община Созопол от Общинската избирателна комисия. Това стана на тържествена церемония днес в 12.00 часа в сградата на общината. Документът за избран кмет на община Созопол му бе връчен от председателя на ОИК-Созопол Десислава Жилкова. Удостоверения получиха и кметовете на кметства и общинските съветници.

В община Созопол нов кмет има с. Черноморец и това е Добри Добрев. Новият кмет на с. Равнец е Иван Пазвантов, на Зидарово-Стойчо Петков, на с. Индже Войвода-Атанас Димитров и на с. Извор-Григор Пеев.

Общински съвет-Созопол се състои от 17 общински съветници. В новия му състав коалиция „ФАР” има най-голям брой от 5-тима съветници. С 3-ма съветници участва коалиция „Бъдеще за община Созопол”. По двама общински съветници имат ГЕРБ, БСП и коалиция „Селото”. Атака, Зелената партия и коалиция „Промяна” имат по 1 общински съветник.

Първото заседание на новия ОбС-Созопол ще се състои на 12 ноември /понеделник/ от 9,30 часа. На него ще положат клетва и ще встъпят официално в длъжност новият кмет на Созопол Панайот Рейзи, кметовете на кметства и общинските съветници.