Полицията не може да се справи с премахването на незаконните биваци, чиито обитатели след изселване отново се връщат
Баща и син са били пребити с тояги в Бургас, след като направили забележка за хвърляне на пиратки.

Инцидентът е станал в района на товарната гара в морския град. Според информацията на МВР около 19:30 ч. на 6 март група мъже от малцинствен произход нападнали и нанесли побой над двамата мъже, които са на 85 и 49 години.
 

роми Бургас
БГНЕС


Чужденци пребиха мъж пред нощно заведение на Боровец

Излязоха около 20 човека. 4 от тях носиха тояги, бягаха към нас. Баща ми е на 85 години, опитах се да го защитя, но успяха да му нанесат два удара в гърба и му счупиха реброто и му пробиха гръдния кош”, разказа пред БГНЕС пострадалият Димитър Михов.

Нападнатите мъже са откарани в УМБАЛ – Бургас, като бащата е със счупено ребро и контузия на белия дроб, а синът с фрактура на лакътна става и съмнение за скъсано сухожилие.
 

роми Бургас
БГНЕС


Полицията е задържала по случая седем мъже от Сливен на възраст от 16 до 40 години.

От години сливенски семейства живеят в незаконни биваци, разположени в близост до ж.п линия в града и в близост до индустриална зона.

Собствениците на складове и работилници до катуните се оплакват от непрекъснати набези и грабежи. Напрежението е ескалирало, след като един от собствениците на работилница в региона е направил забележка за хвърлена бомбичка.

След скандал: Пребиха мъж в Самоков
 

роми Бургас
БГНЕС


От полицията казват, че всеки месец катунът се разтурва и ромите се прибират в Сливен, но след известно време отново се връщат. В района те се препитават с кражби и предаване на скрап в близките работилници.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
МВР