Обгорелият Валентин Стоянов почина
Обгорелият Валентин Стоянов почина / www.vma-varna.com

Късно снощи почина Валентин Стоянов, най-тежко обгорелият в аварията в „Лукойл Нефтохим” Бургас, на 13 декември. Другият по-тежко пострадал, с 15 % изгаряния, Стоян Тодоров е в стабилизирано състояние в Клиниката по изгаряния във Военноморска болница във Варна

Всъщност, неговото състояние започнало да се влошава още от неделя и от отделението веднага бил върнат в „Реанимация”. Въпреки че лекарите направили всичко възможно, за да го спасят, мъжът издъхнал от „полиорганна недостатъчност”.

Той бил приет в Клиниката в болницата във Варна и със заболяване на черния дроб, разказа нейният шеф д-р Йоланда Заякова. Още от началото на лечението тя обяви, че при такъв тип травми винаги има опасност за живота, въпреки активното лечение, защото изгарянията причиняват тежки проблеми на всички вътрешни органи.

На 13 декември в бургаската рафинерия, четирима електротехници бяха поразени от волтова дъга. Освен вече покойният и неговият колега, който се възстановява, пострадаха още двама работници. Техните изгаряния бяха само 5% и изобщо не бяха транспортирани до Военноморска болница във Варна.

Тогава от „Лукойл Нефтохим” коментираха, че техниците били немарливи при манипулация с кабел, което предизвикало инцидента. По случая се води разследване.