Неврохирурзи преглеждат безплатно през декември в МБАЛ „Черноморска – Бургас”
Неврохирурзи преглеждат безплатно през декември в МБАЛ „Черноморска – Бургас” / netinfo

Напълно безплатни прегледи ще се проведат и през този месец в отделението по Неврохирургия на МБАЛ „Черноморска - Бургас" в комплекс „Меден рудник". Те ще се състоят на датите 9, 10, 16 и 17 декември от 9.30 до 14.00 часа, след предварително запазен час на регистратурата на болницата, на телефон 056 707 606 и 0889 25 11 11.
Прегледите ще бъдат насочени към пациенти, с мозъчни и гръбначно-мозъчни заболявания, хора страдащи от дискови хернии, неврити, плексити, радикулити, медикаментозно-резистентни болкови синдроми, първични и метастатични тумори на гръбначния стълб. Ще бъдат приемани и пациенти с онкологични, възпалителни заболявания и паразитози на централната нервна система, както и такива с медикаментозно резистентна епилепсия.
Това е четвъртата кампанния на специалистите неврохирурзи от началото на годината. По време на предходните три от безплатни прегледи са се възползвали над 650 души от региона. Според д-р Димитър Добрев, завеждащ отделението, най-голям процент от пациентите са страдали от увреждания на гръбначния стълб и междупрешленните дискове.
В Отделението се извършва пълният обем на неврохирургични оперативни интервенции с голяма и особено голяма сложност в областта на невроонкологията като тумори на главния, гръбначния мозък и гръбначния стълб, както и мозъчносъдови заболявания - аневризми, съдови малформации, хематоми, хирургично лечение на инсулти, дегенеративни и травматични заболявания на гръбначния стълб и гръбначния мозък. Извършва се функционална неврохирургия, лечение при инфекции ЦНС - абсцеси, паразитози - ЦНС, кучешка тения, цистицеркоза, травматични и пост-травматични увреди на ЦНС , вродени заболявания и малформации.